Meny

 

Egypt

 

 

Populære feriemål i Egypt

 


 

 

Faktainformasjon

 


 

 

Opplev Egypt

 

I Egypt opplever man 363 dager med garantert sol, badevann som holder minimum 22 grader, og utallige spennende opplevelsene. I Egypt venter det spennende utfordringer og mange fine opplevelser. Enten man velger Sharm El Sheikh på Sinaikysten eller Hurghada (begge steder ligger ved Rødehavet) opplever man varmt

 

   

 

vann hele året. Det føles nesten som å bade i et akvarium med fisk i alle regnbuens farger. I Egypt er det til dels store kulturelle forskjeller mellom vår egen, og den arabiske kultur. Stort sett det eneste man som turist bør passe på er hva man

 

   

 

kler seg med, og dette gjelder eksempelvis at man bør ha litt mer enn badetøy ved besøk utenfor basseng- og strandområdene. Alle lønningene i Egypt (turistområdene) er basert på tips. Dette gjelder døråpnere, servitører osv. Det selges ikke alkohol i forretninger. Over alt i Egypt og spesiellt på turiststedene finner man utrolige mengder med suvenirer som skinn, lær, smykker, tepper og keramikk osv, og ikke minst den store spesialiteten i Egypt som er parfyme. 

 

 

Parfyme kan kjøpes i litervis, den er uten tilsetning av alkohol og har utallige varierte blomsterdufter. Man kan også finne mengder med papyrusbilder og kopier, av gamle egyptiske gjenstander- og smykker fra de store dynastienes, og pyramidenes tid. Prisnivået er ikke så lavt som man kanskje forventer, men en del ting som papyrus, kart, gull, krydder og andre souvenirer er gunstig å kjøpe. I Egypt er det som alle andre steder, man huske at pruting hører alltid med, det er tradisjon og en viktig del av handelen.

Dersom man planlegger en ferietur til Egypt bør man ta seg bryet med å sjekke forholdene med reiseselskapet eller den norske ambassaden om hvor man bør være / hvor man evt. bør være på vakt. Se ellers DEP/UD nedenfor som alltid har oppdatert reiseinformasjon- og reiseråd.


 

 

Alexandria

Alexandria

 

 

Alexandria er Egypts nest største by og ligger nydelig ved Middelhavet. Byen ble grunnlagt av den greske herskeren Alexander den Store i 332 f.Kr., og har i dag et litt spesielt forhold med Norge, på grunn av det fantastiske Alexandria Bibliotek. Ca 1600 år etter det gamle biblioteket

 

   

 

brant ned, har norske arkitekter fra firmaet Snøhetta gjenreist den gamle kulturarven. Dette blir verdens største bibliotek og er bygget på oppdrag fra UNESCO og den Egyptiske stat. I Alexandria kan du også oppleve katakombene, Quaitbay fort og Pompey-søylen.

Alexandria


 

Aswan

Aswan

 

Aswan er stedet som har status som et eldgammel ferieparadis. Dette er på grunn av det varme klimaet som Aswan kan tilby. I Aswan slutter Egypt slutter, og Afrika begynner. Befolkningen i Aswan er nubiere og er et folkeslag som har sitt eget språk og sin egen kultur. Fra Aswan fikk

 

   

 

faraonerne granitten som ble brukt til templer, søyler og obelisker i det meste av oldtidens Egypt. Vestbanken i Aswan er kjent for sitt gyldene helbredende sand, og samt det vakkert opplyste Aga Khans mausoleum. Her kan du besøke Philae tempelet og den kjente Aswan demningen, som er verdens største økonomiske prosjekt.

Aswan


 

hurgada

Hurgada

 

Hurghada kalles for Egypts Riviera, og ligger kun 4 timer fra Luxor, som er Faraoenes Hovedstad. Hurghada er Egypts badeby nummer en ved Rødehavet, og her finner man hvite langstrakte sandstrender som strekker seg mot et vakkert azurblått have. Det er ingen hemmelighet - Hurghada er et "Mekka" for alle solhungrige. 

Kamelmarked  Den Hvite Ørken

 

I Egypt møter man en verden som er til de grader fremmedartet og meget spennende. Alt konsentrerer seg om havet. Strendene er lange og kritt-hvite vakre og ideelle for dykking.

Hurgada


 

 

Kairo

Cairo

 

Kairo er verdens 3. største hovedstad, og har ca 18 millioner innbyggere. Til tross for sin størrelse bærer byen ennå på en stemning- og en duft av "1001-natts eventyr". Kairo er det man kan kalle for kontrastenes by.

 

 

Her kjemper fortidens stolthet med vestens innoverende moter, islams minareter og koptiske kirketårn. Dimensjonene i Kairo er ufattelige. Her kan man besøke det Egyptiske Museum, Giza-pyramidene, og den hemmelighetsfulle Sfinxen. Kairo er en by man bare MÅ oppleve.

Cairo


 

Luxor

Luxor

 

Luxor sies av mange å være verdens største utendørs museum, og det er et av de mest berømte og ikke minst fascinerende arkeologiske steder i verden. I det som heter "Kongenes dal" er Tut ank Amons gravsted kun ett av et stort anntall høydepunkt.

Kongenes dal

 

Kongenes Dal har i alt 63 kongegraver som er avdekket, og til tross for uttallige plyndringer, er det fortsatt vakkert med sine dype gravsjakter hvor vegger og tak er dekket av malerier, relieffer og mystiske hieroglyfer. Engang var Luxor verdens største religiøse senter med rundt 1 million innbyggere. I dag bor det rundt 50 000 mennesker i byen. Turistene "sviktet" Egypt og Luxor etter den fatale terroraksjonen i '97, men dette har siden tatt seg opp og det ble registrert ny rekord på omtrent fem millioner besøkende i '99. Dersom man planlegger en ferietur til Egypt bør man ta deg bryet med å sjekke med reiseselskapet eller den norske ambassaden om hvor man bør være / hvor man evt. bør være på vakt. Se ellers DEP/UD nedenfor som alltid har oppdatert reiseinformasjon- og reiseråd.

Luxor


 

Nilen Cr

Nilen Cruise

 

Nilen er som alle ganske sikkert vet fra tidligere, verdens lengste elv. Et Nilcruise er det man kan kalle for "et flytende hotel". Her kan man oppleve enn reise i et bedagelig tempo langs Nilens bredder og la fantasien bringe seg gjennom tiden tilbake til år 3000 f.Kr.

 

 

Man opplever både byer og utfluktssteder, og det er få reiseopplevelser som kan måle seg med et Nilen Cruise, hvor man fra solstolen på dekk kan nyte Afrikas sol og den evig skiftende panoramautsikten.


 

 

Sharm

Sharm El Sheik

 

Sharm El Sheik er et "paradis" som ligger helt sør på Sinai-halvøya ved Rødehavet. Dette er en "ny" badeby på "historisk grunn". Her finner man et stabilt og varmt klima og minimalt med nedbør. Dette er stedet hvor man kan ta livet med ro, slappe av med dager på stranden, og nyte livet på strandpromenaden om kvelden.

Sharm El Sheik er en ganske liten fiskelandsby hvor hotellene, restaurantene og butikkene er miljømessig er godt tilpasset. I moderne Naama Bay som ligger ca. seks kilometer utenfor Sharm El Sheik finnes over syv tusen hotell-sengeplasser og kapasiteten utvides kontinuerlig. I Sharm El Sheik vil man oppleve god service, vennlige mennesker som snakker bra engelsk, rene gater og nydelig beplantede områder. Sharm El Sheik er vel tilrettelagt for alle. Her trives de fleste. Gode servicetilbud med butikker og restauranter, og det er en 2 km. lang bilfri strandpromenade.

 

  

 

Sharm El Sheikh er en liten by og har ikke med enn ca. 30.000 innbyggere. De fleste strendene er små badeviker med korallrev helt opp til strandenkanten. Et lite tips: Man bør absolutt benytte badesko. Sharm El Sheik er nydelig beplantet og bygget ut med moderne og meget komfortable hoteller i alle prisklasser. Her unngår man å se høyhus og gigantiske hotellblokker. Hotellene har private strender med gratis håndkle og solseng. Benyttes strender til andre hoteller enn der man bor så må man regne med å betale en liten besøksavgift. Alle hotellene har en høy standard med air-condition, TV, safe mm. I Sharm El Sheik kan man dykke  i et krystallklart vann, det arrangeres utflukter både til Kairo og pyramidene, man kan vandre på Mosesfjellet eller ta en kameltur i ørkenen. Sharm El Sheik har et meget variert uteliv med restauranter i alle prisklasser. Barer og diskoteker er åpne til kl. 03-04  på natten, og har alle rettigheter.

Sharm el-Sheik er et behagelig helårs reisemål, og området har ved mange anledninger vært benyttet til topp politiske møter. Av den grunn er sikkerheten stor i det som egypterne selv kaller - fredsbyen. Dersom man planlegger ferieturen til Sharm el-Sheik bør man unngå de varmeste månedene. Eksempelvis kan temperaturen i august komme opp i hele femti grader, og da blir det fort litt for varmt for en ekte nordbo. Drar man i perioden januar/februar er temperaturen i snitt ca. 23-25 grader både på land og i vannet. 

Som nevnt ovenfor er Sharm el-Sheik er opprinnelig en liten fiskerlandsby, men er nå et behagelig ferieområde med hoteller i alle standard- og prisklasser. Her finnes flotte strender og mengder av aktiviteter som passe for både unge og gamle - casinoer, 18 hulls golfbane, gokart, ridning, babysvømming, de aller beste forhold for snorkling- og dykking, et fint lekeland, fornøyelsespark, og til og med en skøytebane. I tillegg til dette er det mange muligheter for arrangerte utflukter, og for den som vil ha et nattklubb besøk så finnes muligheten på partykveldene som arrangeres torsdag, fredag og lørdag på steder som Pacha, Bus Stop, Hard Rock Café og El Fanar.

I Sharm el-Sheik sjeneres man ikke av det som på godt norsk kalles for fyll og fanteri. Området er både rolig- og rent, maten er "sånn passe bra" (få steder som er helt topp), vin- og drinker er forholdsvis dyrt så det gjelder å benytte muligheten til å handle i taxfree'n i Na'ama Bay før 24 timers grensen etter ankomst har utløpt. Ellers er det meste billig, og man kjeder seg ikke i Sharm el-Sheik. Et lite tips: Tenk deg om før valget av hotell. Å velge et litt dyrere hotell med egen strand er lønnsomt. Dersom man ikke bor på et slikt hotell kan man risikere å havne litt i utkanten. Dette betyr at man kanskje må benytte transport, og i tillegg kan man risikere å måtte betale en avgift for strand-oppholdet, noe som fort kan bli dyrt.

I Sharm el-Sheik er det vanlig både å tipse og å prute. Dette kan være uvant for mange, men de fleste lærer ganske fort. Det viktigste er å sette seg inn i den lokale valuta slik at man unngår tabber ved å betale for mye. Eksempelvis er ett egyptisk pund litt over en norsk krone. Pundet er delt i 100 pjastere, og alt her er sedler. Det er viktig å se godt på hva man betaler med, og hva man får tilbake når man har betalt en vare for det er lett å ta feil av femti pjastere og femti pund.

Ved pruting er det vanlig å "forhandle" seg ned til en tre-del av prisen, eller "gi opp" når man er fornøyd. Man merker fort på humøret til den man handler av når prisen nærmer seg "normal-pris".

 

Sharm El Sheik


 

Kart

Kart

 


 

Klima

Klima

 

Dagtemperaturen I Cairo om sommeren er 35-40 grader og om vinteren 15-20 grader med 10 grader lavere nattetemperatur. Sør I Egypt er det ca. 5 grader varmere på dagtid. Årlig nedbørmengde I Cairo er ca. 24 mm mens det er mindre nedbør I sør og betydelig mer på Middelhavskysten. Ørkenklima. Tørt og varmt. Behagelig temperatur vinterstid.

Været i Egypt - i dag !

 

Yahoo værinformasjon - alle byer

 

Alexandria

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

11

11

13

15

18

21

23

24

23

20

17

13

Max. Temp.

19

19

21

24

26

28

30

30

30

28

25

21

Soltimer

217

226

279

330

342

361

372

372

330

310

240

217

Nedbørsdager

10

7

4

1

1

0

0

0

0

2

6

10

Vanntemp.

21

20

20

20

28

28

29

29

28

27

24

23

 

 

Kairo

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

9

9

12

14

18

20

22

22

20

18

14

10

Max. Temp.

19

21

24

28

32

35

35

35

33

30

26

21

Soltimer

213

234

269

291

324

357

363

352

311

292

248

198

Nedbørsdager

3

2

1

1

1

0

0

0

1

1

1

2

Vanntemp.

20

20

20

20

26

27

29

29

27

25

23

23

 

 

Sharm el Sheik

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

10

11

14

18

 

 

 

 

 

21

16

13

Max. Temp.

21

22

24

28

 

 

 

 

 

30

26

22

Soltimer

210

236

271

290

333

358

369

359

318

290

251

188

Nedbørsdager

30

27

30

30

 

 

 

 

 

30

29

29

Vanntemp.

21

20

20

20

28

28

29

29

28

27

24

23


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Den arabiske republikken Egypt

 

Areal

1.002.000 kv. km.

 

Folketall

Ca. 73 mill.   -   Religion: 94% muslimer (sunni) og 6% koptere.

 

Største byer

Cairo (ca. 18 mill.) og Alexandria (ca. 5 mill.)

 

Språk

Arabisk (offisielt). Mange snakker engelsk og noen kan fransk.

 

Nasjonal- produkt i USD

Tot. 81.8 milliarder USD

 

Valuta

Egyptiske pund. (EGP) 1 egyptisk pund  = 100 piasters. 1 LE tilsvarer ca. 1.5 norske kroner.

 

Kredittkort

Beste betalingsmiddel i Egypt er reisesjekker og kredittkort. Amerikanske dollar er alltid gangbare. Visa og MasterCard aksepteres mange steder I storbyer og turiststeder. Kan benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank

 

Tips

Påkledning: Utenom spesielle turistmål bør kvinner unngå bare skuldre, dype utringninger og svært korte skjørt. Om vinteren kan kvelder og netter bli kjølige.

 

Klima

Ørkenklima. Tørt og varmt. Behagelig temperatur vinterstid. Dagtemperaturen I Cairo om sommeren er 35-40 grader og om vinteren 15-20 grader med 10 grader lavere nattetemperatur. Sør I Egypt er det ca. 5 grader varmere på dagtid. Årlig nedbørmengde I Cairo er ca. 24 mm mens det er mindre nedbør I sør og betydelig mer på Middelhavskysten.

 

Helseforhold og mathygiene

Du bør ha vaksine mot: Hepatitt A, poliomyelitt, difteri og malaria. Ved lengre opphold bør du også ha Tyfoidfeber. Sjekk med lege og ta vaksinen i god tid før avreise.

Husk: Ta med deg Disiskun for å unngå smitte vi penger etc. Fås kjøpt på apoteket.

Drikk vann på flaske. Husk: Ikke drikk direkte av mineralvannbokser/flasker, bruk sugerør. Ikke bruk is-biter dersom du ikke vet at disse er laget av flaskevann.

 

Strøm/telefon

220 volt. Det er mange ulike typer stikkontakter. Det er 2 landsdekkende GSM nettverk: Mobinil og Click/Vodafone

 

Transport

Gode togforbindelser mellom Cairo og byene langs Nilen samt til Alexandria. Også gode innenlands flyruter. Det er rikelig med busser med varierende standard. I Cairo er det lett og billig å ta drosje.

 

Ambassade i Norge:

Embassy of the Arab Republic of Egypt: Drammensveien 90 A, 0244 Oslo. Tlf: 22 44 77 67, 22 20 00 10. Faks: 22 56 22 68 Kontortid: 0900-1500. Den egyptiske ambassade i Norge

 

Visum

Ja.  Se. ferietur.no - Visumguide.

 

Nødtelefoner

Ambassaden I Cairo: + 202 7353340 , fax + 202 737 0709

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Ambassade Royale de Norvége; 8, El Gezirah Street; Zamalek, ET-Cairo. Tlf: +20 2 735 3340. Faks: +20 2 737 0709. Den norske ambassade i Egypt

 

Tidsforskjell til Norge

+ 1 time

 

Nasjonale helligdager

23. juli (Revolution Day), 6. Oktober (Sinai Liberation Day) samt flere andre. I tillegg kommer en rekke muslimske helligdager som kommer på ulike datoer hvert år ettersom de følger den muslimske månekalenderen.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Banker har vanligvis åpent 08.30 – 14.00. Stengt fredag og lørdag.
Butikker har åpent det meste av dagen til ca. 22.00. Noen forretninger er stengt søndag.

(Kilde: UD)


 

Linker

Din ferie Arena

(Nedenfor finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Diverse nyttige linker

 


 

 

Museum- og Kulturlinker

 

Egyptian Museum

Berømte Moskeer

Museum Tours

Tutankhamen


 

 

Nasjonalparker

 

Egypts nasjonalpark

Beskyttede områder i Egypt


 

 

Ferieguider

 


 


 

 
 

  HOME