Meny

 

Wales

 

 


 

 

Populære feriemål

 

Cardiff

Snowdonia Nasjonalpark

St. David´s


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Wales

 

Wales som tilhører kongedømmet Storbritania er et fyrstedømme Wales med sine grenser til England, og omfatter i tillegg øyområdet Anglesey (kart). Wales har litt i overkant av 3 millioner innbyggere og dekker et areal på 20.764 kv. km. som for det meste er det man kan kalle for er fjell- og bakkeland med innhold av store dalføre, mange fine innsjøer- og elver. Sistnevnte gjør landet meget populært for de med interesse for sportsfiske, og de med rafting som hobby. Wales er kjent for sine mange fine severdigheter og arrangement, og

som noen eksempler kan nevnes - Den Internasjonale Eisteddfod ( juli) - Royal National Eisteddfod of Wales (august) - Royal Welsh Agricultual Show - mange film- og musikk arrangement Conway Castle (med 8 ruvende tårn) -  Royal Cambrian kunstakademi og for ikke å glemme Bodnant Gardens som av mange beskrives som et av de fineste hage/park anlegg i Storbritannia. De fine naturområdene i Wales eksempelvis i områder som Snowdonia- og Brecon Beacon (nasjonalparker) frister mange turister til fine fjell/innland/dyr/fugleopplevelser, mens andre fristes av de fine forholdene landet har for vannaktiviteter langs kyststripen. Selv om Wales regnes som et forholdsvis dyrt land å feriere i, så anbefales likevel et besøk.


 

 

Cardiff

Cardiff

 

Hovedstaden i Wales er Cardiff (hovedstad fra 1956). Denne travle universitetsbyen ligger vakkert til ved Bristol Channel (kart), og kan tilby sine besøkende mange fine severdigheter, attraksjoner og opplevelser. For å nevne noen eksempler på hva man kan se i Cardiff så er det naturlig å starte med byens rådhus (City Hall), et byggverk som innbyggerne viser frem med stolthet.

 

  City Hall- -Rådhuset i Cardiff  Cardiff havneområde

 

I tillegg til dette må nevnes - det nasjonale museum - museum for teknikk- og vitenskap og  Cardiff Castle i Cathays Park som er en ca. 2' år gammel borg.

Men, Cardiff har mer å by på. Her kan de som liker shopping boltre seg i kjøpesenter, handelsområder med boder, spesialforretninger i alle varianter, antikvitetshandlere som eksempelvis Jacob´s Antique Center, og mye mer. I Cardiff kan man gjøre mange bra kjøp, og man kan nyte dagene (og nettene) på en eller flere av de mange trivelige restauranter, pub'er eller klubber. 

Cardiff City Guide fra A - Z


 

 

Snowdonia Nasjonalpark

Snowdonia Nasjonalpark

 

Snowdonia Nasjonalpark er den nest største nasjonalparken på øyriket (kart). Den dekker et areal på hele 1.355 kv. km., og er et område på de britiske øyer som tiltrekker nesten trekvart million besøkende hvert år.

 

Snowdonia Nasjonalpark  Snowdonia Nasjonalpark  Snowdonia nasjonalpark

 

Nasjonalparken har vakre natur- og turområder, høye fjell og et rikt dyre- og planteliv.


 

 

St. David´s

St. David´s

 

Den lille, men meget koselige landsbyen St. David´s ligger lengst vest i landet (kart), og har som sin spesielle attraksjonen St. David´s katedralen som er fra 11/1200-tallet.

St. David's

Dersom man besøker Wales så er dette kirkebygget virkelig verd et besøk. I tillegg vil man kunne oppleve det som beskrives som "den roligste landsbyen på de britiske øyer".


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Wales har et gjennomgående mildt klima. Forholdsvis mildt i vinterperioden men kan ha både frost og sne. Somerperioden er forholdsvis kjølig og det kan forekomme mye nedbør. Juli og august er beskrevet som "beste" tidsperiode værmessig sett.

 

BBC Værinformasjon for Wales - I dag !

 

Yahoo værinformasjon


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

(For utfyllende informasjon se: Storbritania)

 

Offisielt navn

Wales

 

Areal

20.764 kvadratkm

 

Folketall

Ca. 3 millioner

 

Største byer

Cardiff (hovedstad) har ca. 275' innbyggere.

 

Språk

Walisisk og Engelsk

 

Religion

Protestanter, anglikanere og katolikker.

 

Kredittkort

Alle vanlige blir akseptert. Det finnes mange minibanker.

 

Tips

Det er vanlig å gi tips ved restaurantbesøk og til taxisjåfører.

 

Klima

Wales har et gjennomgående mildt klima. Forholdsvis mildt i vinterperioden men kan ha både frost og sne. Somerperioden er forholdsvis kjølig og det kan forekomme mye nedbør. Juli og august er beskrevet som "beste" tidsperiode værmessig sett.

 

Visum

Nordmenn som skal til Wales trenger ikke visum for opphold i inntil 90 dager.

 

Tidsforskjell til Norge

1time etter norsk normaltid

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Britiske aviser

 


 

 

Båtutleie / Flyplasser / Jernbane / Vannkanaler

 

 


 

 

Camping

 


 

 

Dyreparker

 


 

 

Ferger

 


 

 

Ferieguider

 

 


 

 

Fiske

 


 

 

Fornøyelsesparker

 


 

 

Hotell

 


 

 

Kultur

 


 


 

 
 

  HOME